Šaltinis:
Jums reikės
 
4-6 porcijoms:
 
 
500 g kviečių (galima naudoti ir miežius);
 
 
1 didelis raudonasis ankštinis pipiras;
 
 
250 g nusausinto ir kubeliais supjaustyto mocarela (Mozzarella) sūrio;
 
 
125 g konservuotų kukurūzų;
 
 
1 arb. š. susmulkintų petražolių;
 
 
1 arb. š. susmulkinto baziliko;
 
 
0,5 arb.š. susmulkinto mairūno;
 
 
1 susmulkinta česnako skiltelė;
 
 
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
 
 
1 citrinos sultys;
 
 
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
 

Paruošimas



Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite kviečius ir virkite 35-40 min., kol suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir paberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų.

Grilyje pakepinkite raudonąjį pipirą, nuolat iš visų pusių vartydami, kol gražiai paruduos. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite 10 min. Išvynioję nulupkite odelę, išimkite sėklas, šiek tiek palaikykite po šaltu vandeniu ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Į salotinę suberkite kviečius, sudėkite ankštinius pipirus, sūrį, kukurūzus, petražoles, baziliką, mairūną, česnakus ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje išmaišykite aliejų su citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas. Prieš patiekdami gerai išmaišykite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva