Šaltinis:
Jums reikės
 
6 porcijos:
 
 
500 g šviežių burokėlių,
 
 
45 ml (3 valg. š.) sidro acto,
 
 
5 ml (1 arb. š.) augalinio aliejaus,
 
 
10 ml (2 arb. š.) kmynų,
 
 
750 g saliero šaknies,
 
 
175 ml majonezo,
 
 
30 ml (2 valg. š.) šviežių arba konservuotų krienų.
 

Paruošimas



Burokėlius nuplaukite, bet nenulupkite. Užvirinkite pilną prikaistuvį vandens, sudėkite burokėlius ir virkite 40-45 minutes, kol bus minkšti. Nusunkite, ataušinkite ir nulupkite. Iš acto, cukraus, aliejaus ir kmynų pagaminkite padažą. Pasūdykite.

Burokėlius sutarkuokite rupia tarka, užpilkite padažą ir išmaišykite. Salierą supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į prikaistuvį su šaltu vandeniu. Užvirinkite ir pavirkite 1-2 minutes. Nusunkite ir sumaišykite su majonezu ir krienais.

Patiekti didelėje negilioje lėkštėje pakaitomis išdėliojant burokėlius ir salierą.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Paulina