Šaltinis:
Jums reikės
 
4-6 porcijos:
 
 
1 citrina,
 
 
200 g pailgų ryžių,
 
 
250 g jaunų šparagų,
 
 
3 saliero lapkočiai,
 
 
250 g lašišos riekelių,
 
 
45 ml (3 šaukštai)
 
 
acto su pelerūnu,
 
 
10 ml (2 arb. šaukšt.)
 
 
Dižono garstyčių,
 
 
175 ml dygminų aliejaus.
 

Paruošimas



Prikaistuvyje užvirinkite sūdyto vandens. Įpilkyte pusės citrinos sultis ir įmeskite citrinos žievelę. Supilkite ryžius, virkite ant mažos ugnies 18-20 minučių. Gerai nusunkite. Nulupkite šparagams odelę ir nupjaukite sumedėjusius galus. Virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes. Nupjaukite viršūnėles ir supjaustykite uglius 1,25 cm gabaliukais.

Salierų lapkočius apdrožkite ir supjaustykite 7,5 cm ilgumo lazdelėmis. Kiekvieną lazdelę supjaustykite išilgai į 2-3 šiaudelius. Sudėkite šiaudelius kartu ir supjaustykite kubeliais. Rūkytą lašišą supjaustykite 1,25 cm pločio juostelėmis. Padažui išplakite actą su garstyčiomis, po truputį įplakite aliejaus. Pasūdykite pagal skonį.

Pasilikite 30 ml padažo, o likusį supilkite ant ryžių. Sudėkite šparagus, salierus, lašišą, supilkite pusės citrinos sultis. Viską sumaišykite ir pasūdykite. Palaikykite 1 valandą šaltai. Patiekite dubenėliuose. Papuoškite likusiu padažu pateptomis šparagų viršūnėlėmis.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)