Prancūziškoji svogūnų sriuba
Prancūziškoji svogūnų sriuba
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
 
tarkuotų muskatų,
 
apie 150 g
tarkuoto kietojo sūrio.
 
0.5 kg
svogūnų,
 
 
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
 
4 šaukštai
sviesto,
 
ant šaukštelio galo
cukraus,
 
 
pagal skonį druskos,
 
pusė
prancūziškojo batono,
 
litras
naminio jautienos sultinio,
 

Paruošimas

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišant kepkite svieste su žiupsneliu cukraus apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol gražiai apskrus, bet ne paruduos. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus aromato.

Avogūnams baigiant kepti, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite. Svogūnus sukrėskite į didelį puodą, užpilkite jautienos sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Sriubą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

Išpilstykite į karščiui atsparius gilius dubenėlius, į kiekvieną dėkite po riekelę sausoje keptuvėje paskrudinto prancūziškojo batono, ant jo užberkite tarkuoto sūrio. Indelius su stiuba kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę ar keptuvą - sūris turi išsilydyti ir saikingai apskrusti.

Prancūziškas patiekalas paruoštas!

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
jav
2015-02-25 06:46:27
nereikia jokio vyno ir be vyno skanu
Gurmanė
2012-09-25 23:28:46
O prancūziškas vynas turbūt jau virėjos galvoje arba pilve?
Lina
2012-05-22 15:05:09
o kiek ir kokio vyno?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas