Dorada kepta druskoje
Dorada kepta druskoje
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
truputis juodųjų pipirų.
 
 
šlakelis alyvuogių aliejaus,
 
 
druskos,
 
 
200-300 g vyšninių pomidorų,
 
 
2 kg stambios druskos.
 
 
2 karališkos Dorados
 
 
1 nedidelis mėlynasis svogūnas,
 

Paruošimas

Išvalome doradų vidurius, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Orkaitę įkaitiname iki 220°C temperatūros. Kepimo formą išklojame folija, tada įpilame dalį druskos į apačią ir sudedame žuvis. Po to pilame druskos ant viršaus taip, kad pilnai uždengtų žuvis. Keptame orkaitėje 25-30 min.

Išėmus iš orkaitės, mėsos plaktuku padaužome susidariusią druskos plutą, atsargiai išimame žuvis, nuvalome druską ir atsargiai išdarinėjame.

Paruošiame garnyrą: per pusę perpjauname vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustome svogūnus, viską sumaišome ir pagardiname druska bei pipirais. Salotas užpilame alyvuogių aliejumi ir patiekiame su žuvimi. Skanaus!

Žuvies patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Ugnė