Risotto su jūros gėrybėmis
Risotto su jūros gėrybėmis
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
pagal nuožiūrą
šviežių kapotų petražolių.
 
1
puodelis balto vyno,
 
5
puodeliai daržovių sultinio,
 
400 g
jūros gėrybių mišinio,
 
pagal skonį
druskos, pipirų,
 
2
puodeliai apvalių ryžių,
 
3
česnako skiltelės, išspaustos,
 
3 v. š.
aliejaus,
 
1
svogūno galva, supjaustyta,
 

Paruošimas

Sultinį užvirti ir virinti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto. Įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir apkepti svogūnus, kol suminkštės, apie 2 min. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 min., arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers. Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės.

Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir jame apkepinti česnakus. Suberti jūros gėrybes ir pakepinti 2 - 3 minutes. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti druska bei pipirais. Įmaišyti į ryžius ir patiekti pabarsčius petražolėmis.

Rizotas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
akvile