Rizotas su rūkyta lašiša
Rizotas su rūkyta lašiša
Autorius: Sefas
Jums reikės
1-2
Susmulkintų petražolių valg. š.
 
125
Supjaustytos labai smulkiais gabalėliais rūkytos lašišos (g);
 
3
Stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
 
90
Sauso baltojo vyno (ml);
 
350
Rizoto ryžių (g);
 
250
Riebios grietinėlės;
 
3 valg. š.
pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
 
šiek tiek
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
 
2
Svogūnėliai su laiškais;
 

Paruošimas



Ant mažos ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite lašišos gabalėlius ir pakepinkite 1 min. Supilkite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2 min.).

Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.).

Pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite lašišą su grietinėle. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

Rizotas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis