Pica “Margarita”
Pica “Margarita”
Autorius: simonaku
Jums reikės
 
baziliko
 
 
500g šviežių nuluptų pomidorų arba 440g konservuotų nuluptų pomidorų
 
 
300g picos tešlos
 
 
3 šaukšteliai susmulkinto baziliko
 
 
3 šaukšteliai pomidorų padažo
 
 
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
 
 
130g “Mozarella” sūrio
 
 
1 – 2 šaukštai aliejaus
 
 
0,5 šaukštelio cukraus
 
 
druskos
 
 
pipirų
 
 
skiltelė česnako
 
 
susmulkinta svogūno galvutė
 

Paruošimas



Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite keptuvę ir įkaitinkite joje aliejų. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. Tešlą apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą.

Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

Pica Margarita paruošta!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
nesupratimas
2012-01-15 17:10:09
neskanu ir kam to cukraus!!!!!
Rasa
2011-06-16 18:12:38
O kaip tesla picos paruosti?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis