Virtiniai su kopūstais ir grybais
Virtiniai su kopūstais ir grybais
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
1
svogūnas
 
1 šaukštas
sviesto
 
2 stiklinės
miltų
 
1/2 kg
kopūstų
 
1
kiaušinis
 
100 g
džiovintų grybų
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
1 šaukštas
aliejaus
 
0.5 stiklinės
vandens
 

Paruošimas


Įdarui džiovintus grybus išverdame pasūdytame vandenyje, išgriebiame, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Apvirtus smulkiai supjaustytus kopūstus pakepiname svieste su susmulkintu svogūnu, sudedame išvirtus supjaustytus džiovintus grybus, maišydami dar pakepiname, pasūdome ir išmaišome. Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius, ant jų dedame po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, užlenkiame kraštus, juos suspaudžiame arba užraitome. Virtinius dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame 5-10 min., kol iškyla į paviršių. Išgriebiame, nuvarviname, dedame į gilesnę lėkštę, užpilame tirpintu sviestu grietine ir tuoj pat tiekiame į stalą

Miltinis patiekalas paruoštas!

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija