Varškės ir sūrio pyragas
Varškės ir sūrio pyragas
Autorius: Sefas
Jums reikės
 
Įdarui:
 
 
Druskytės
 
 
Cukraus.
 
500 g
9% riebumo varškes,
 
400 g
Miltų,
 
200 g
Fermentinio sūrio,
 
2
Kiaušiniai,
 
0.5
Stiklinės kefyro,
 
0.5
Šaukštelio sodos,
 
 
Šiek tiek druskos,
 
 
Stiklinė kefyro,
 
 
Truputis baziliko,
 

Paruošimas


Tešlos paruošimas: kefyru užgesinkite sodą ir supilkite į miltus, suberkite druską, cukrų ir išmaišykite.

Tešla turi buti minkšta ir lipti prie rankų. Į formą gausiai berkite miltų ir tešla išklokite formos dugną bei kraštus.

Įdaro paruošimas: varškę sutrinkite su kefyru, suberkite druską, baziliką, įmuškite vieną kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidėkite).

Paruoštą varškę sukrėskite ant paruoštos tešlos, užbarstykite burokine tarka tarkuoto sūrio.

Tešlos kraštais pridenkite įdarą, vidurį palikite neuždengtą. Tešlą pyrago viršuje ištepkite kiaušinio baltymu.

Kepkite 210 laipsnių karštumo orkaitėje 40–50 min. Karštą pyragą patiekite su grietine.

Miltinis patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Greta