Virtiniai su moliūgu ir varške
Virtiniai su moliūgu ir varške
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
stiklinė
vandens
 
saujelė
tarkuoto parmezano
 
šaukštelis
provanso žolelių mišinio
 
pakelis
varškės
 
pagal skonį
druskos
 
1
kiaušinis
 
600 g
oranžinio moliūgo
 
3 stiklinės
miltų
 
3
česnako skiltelės
 
žiupsnelis
druskos
 

Paruošimas

Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite maždaug 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol moliūgas visiškai suminkštės.

Iškepusį moliūgą ataušinkite, sutrinkite bulvių trintuve ir sumaišykite su varške, parmezanu, kapotais česnakais, prieskoniais ir druska. Paruoškite tešlą: miltus supilkite į krūvelę, viduryje padarykite duobutę, įpilkite šilto vandens, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir užminkykite tešlą.

Tešlą uždenkite ir 30 min. palikite pastovėti, tada padalykite į kelias dalis, iškočiokite plonus papločius, stikline išspauskite apskritimus, ant jų krėskite įdaro ir galus užlankstykite, kaip virtinius arba suspauskite su formelėmis ravioliams. Virtinius pasūdytame vandenyje virkite apie 15 min. Tiekite su grietine, petražolėmis ir orkaitėje keptais sūdytais moliūgų gabalėliais.

Miltinis patiekalas paruoštas!


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)