Virtinukai su špinatais
Virtinukai su špinatais
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
500 g
špinatų
 
šaukštas
šaukštas sviesto
 
šaukštas
šaukštas aliejaus
 
truputis
pipirų
 
1 vnt
nedidelis svogūnas
 
2 stiklinės
miltų
 
2 vnt
kiaušiniai
 
truputis
druskos
 
truputis
tarkuotų muskatų
 
200 g
varškės
 

Paruošimas

Užminkykite tešlą iš miltų, kiaušinio, pusės stiklinės vandens, špinatų, druskos ir šaukšto aliejaus. Jei tešla per minkšta, įminkykite dar truputį miltų. Pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje.

Smulkiai supjaustykite perrinktus, gerai nuplautus ir nuvarvintus špinatus. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, trumpai pakepinkite špinatus, uždenkite ir patroškinkite 2-3 minutes.

Šakute arba elektriniu grūstuvu gerai sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais, įmaišykite patroškintus špinatus. Iš tešlos ir varškės bei špinatų įdaro pagaminkite virtinukus ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Patiekite juos su grietine arba žaliuoju Pesto padažu, ant viršaus užberkite tarkuoto parmezano ir kedrų riešutų.

Miltinis patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Erwin