Grikių blynai
Grikių blynai
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
1 stiklinės
vandens
 
50 g
sviesto
 
1 stiklinės
pieno
 
 
mielių
 
3 stiklinių
kvietinių miltų
 
5
kiaušinių baltymų
 
1 stiklinės
grikių miltų
 
2 stiklinių
grietinės
 
1 šaukšto
cukraus
 
šiek tiek
druskos
 
kepimui
aliejaus
 

Paruošimas


Mieles išmaišykite šiltame pieno ir vandens mišinyje, suberkite grikių miltus ir pastatykite šiltoje vietoje rūgti. Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais ir užmaišykite netirštą tešlą. Įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus, ištirpintą sviestą, druską, cukrų ir viską išmaišykite.

Kai mielinis maišalas bus pakilęs, įmaišykite jį į kitą, kvietinių miltų tešlą ir pastatykite šiltoje vietoje. Tešlai pakilus keptuvėje iškepkite apskrudusius blynelius. Patiekite su ikrais ir sviestu. (?Grikių miltai linkę brinkti, todėl prireikus tešlą papildomai atskieskite vandeniu ar pienu.

Miltinis patiekalas paruoštas!

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Elzė