Vištiena su riešutais
Vištiena su riešutais
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
 
 
keli šaukštai miltų,
 
 
800 g vištienos filė,
 
 
8 šaukštai citrinų sulčių,
 
 
5 šaukštai kaparėlių,
 
 
5 šaukštai augalinio aliejaus,
 
 
100 g sviesto,
 
 
2 stiklinės sauso baltojo vyno,
 
 
stiklinė auksinių razinų,
 
 
stiklinė kedrų riešutų,
 

Paruošimas


Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų.

Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite karštuose riebaluose. Paskui apverskite ir kepkite dar 5 min. Keptuvę uždenkite ir dar 5 minutes mėsą patroškinkite. Padėkite šiltai.

Į riebalus, kuriuose kepė vištiena, supilkite vyną. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes. Supilkite citrinų sultis, suberkite razinas, kaparėlius ir nukelkite nuo ugnies. Maišydama sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.

Į paruoštą padažą sudėkite vištieną ir porą minučių pakaitinkite. Išgriebusi išdėliokite lėkštėse, apliekite karštu padažu ir apibarstykite kepintais riešutais.

Tiekite su biriai virtais ryžiais.

Mėsos patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
saimonas
2014-04-22 15:55:06
labai puikus receptas patariu visiems kitiems :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Meidute