VARŠKĖS IR AGUONŲ VYNIOTINIS
Autorius: tina79
Jums reikės
200 gramai
varškės
 
1 vienetas
kiaušinis
 
9 šaukštai
pienas
 
5 šaukštai
aliejus
 
80 gramai
cukrus
 
1 arbatinis šaukštelis
kepimo milteliai
 
1 šaukštas
vanilinis cukrus
 
300 gramai
miltai
 
100 gramai
aguonos
 
1 vienetas
kiaušinio trynys
 

Paruošimas

Kiaušinį gerai ištrinti su cukrumi, dėti varške, pilti pieną (5 šaukštus), aliejų. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išminkyti. Palikti tešlą pastovėti pusvalandžiui.

Pasigaminti įdarą: Užvirinti keturis šaukštus pieno ir maišant į jį supilti aguonas, cukrų (50 gr.), pakelį vanilinio cukraus. Masę pakaitinti ant silpnos ugnies apie 15-20 min. ir susmulkinti elektriniu plakikliu (galima keleta kartų permalti mėsmale). Į susmulkintą masę supilti išplaktą kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.

Tešlą plonai iškočioti, aptepti aguonų įdaru, susukti ir dėti į skardą. Vyniotinį patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie valandą 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
mama
2013-12-20 15:36:20
nematau nuo ko čia susirgti. Jeigu visi produktai švieži ir pats pyragas gerai iškepęs - valgomas ir nieko. Labai skanus gavosi. Visi pas mus gyvi.
jaunikis edita
2012-03-23 10:58:43
nepatariu valgyt visa seima susirgo nuo jo
jaunikis jonas
2012-03-23 10:57:48
iskrypeliai jus!
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (173)
Mija