Anties šlaunelės su keptais obuoliais
Anties šlaunelės su keptais obuoliais
Šaltinis: Mama.lt
Jums reikės
 
mairūnas, 2 gvazdikėliai,
 
 
50 g maltų migdolų,
 
 
4 obuoliai, 3 svogūnai,
 
 
4 anties šlaunelės,
 
 
3/4 stiklinės vištienos sultinio,
 
 
2 skiltelės česnako,
 
 
2 šaukštai razinų,
 
 
1/2 stiklinės obuolių sulčių,
 
 
1 kg mažų bulvių,
 
 
pipirai, 2 lauro lapeliai, druska,
 
 
šaukštas aliejaus ir sviesto.
 

Paruošimas

Bulves su lupenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą.

Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais, sudėti prie šlaunelių. Pabarstyti mairūnu. Kepti valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kartkartėmis palaistant sultiniu bei obuolių sultimis.

Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles, išpjauti sėklalizdžius. Razinas nuplauti, susmulkinti ir sumaišyti su migdolais ir sviestu. Šia mase prikimšti obuolius ir uždengti nupjautomis viršūnėlėmis. Sudėti prie mėsos likus 15 min. iki kepimo pabaigos.

Mėsos patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Mindaugas