Troškinta marinuota jautiena
Troškinta marinuota jautiena
Šaltinis: Mama.lt
Jums reikės
 
3 šaukštai šiaudeliais supjaustytų salierų šaknų,
 
 
3 šaukštai grietinėlės,
 
 
3 šaukštai 9 proc. acto,
 
 
2-3 smulkinti gvazdikėliai,
 
 
2 šaukštai aliejaus,
 
 
2 laurų lapeliai,
 
 
100 ml baltojo vyno (jį galime pakeisti citrina),
 
 
1,2 kg jautienos filė arba kumpio,
 
 
1 l vandens,
 
 
7 pipirų žirneliai,
 
 
8 grūstos kadagių uogos,
 
 
šaukštas druskos.
 
 
šaukštas miltų,
 
 
šaukštas smulkintų petražolių šaknų,
 

Paruošimas

Nupjauname mėsos plėveles. Mėsą nuplauname, nusausiname ir, kol gaminsime marinatą, įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į puodą sudedame visus marinatui skirtus produktus, pakaitiname, kol užverda, ir atvėsiname. Ant mėsos užpilame pravėsusio marinato ir paliekame pastovėti ne mažiau kaip 12 valandų. Vartome dažnai.

Išimame mėsą iš marinato, nusausiname ir įdedame į troškintuvą. Įpilame aliejaus. Uždengę troškiname 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. 30 minučių. Troškindami vis įpilame truputį vandens, kad neprisviltų. Išimame mėsą iš troškintuvo ir supjaustome griežinėliais.

Į padažą, kuriame troškiname mėsą, supilame vandenyje išplaktus miltus ir paviriname 3-5 minutes. Įpilame grietinėlės ir sumaišome. Padažą supilame į padažinę.

Mėsos patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)
adrija