Ant druskos keptas viščiukas
Ant druskos keptas viščiukas
Autorius: Sefas
Jums reikės
 
Viščiukas,
 
2-3
Skiltelės česnako,
 
5
Šaukštai aliejaus,
 
2
Saujos išmirkytų džiovintų slyvų,
 
 
Pipirų.
 
1
Pakelis druskos,
 
10-12
Mažų bulvių,
 
200
35 proc. riebumo grietinėlės (g),
 
 
Žiupsnelis druskos,
 

Paruošimas



Į kepimo indą suberkite druską. Viščiuką nuplaukite ir dėkite nugara ant druskos (nereikia marinuoti, sūdyti, barstyti prieskoniais). Kepkite orkaitėje apie valandą. Bulves nuskuskite, sudėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite.

Suberkite susmulkintas česnako skilteles, įdėkite saują slyvų ir kepkite uždengus, kol bulvės suminkštės. Grietinėlę supilkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais ir kaitinkite ant mažos ugnies.

Likusias slyvas supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas užvirs ir sutirštės. Iškeptą viščiuką patiekite su keptomis bulvėmis ir grietinėlės padažu.

Mėsos patiekalas paruoštas!

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita