Keptas viščiukas su vaisiais
Keptas viščiukas su vaisiais
Šaltinis: Mama.lt
Jums reikės
 
druskos,
 
 
3-4 kriaušių,
 
 
2 šaukštų aštrių garstyčių,
 
 
150 g sviesto,
 
 
1/2 l rūgpienio,
 
 
1 didelio viščiuko,
 
 
petražolių,
 
 
saujos džiovintų slyvų,
 
 
vaisiai.
 

Paruošimas

Nuplaukite džiovintas slyvas. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Smulkiai sukapokite petražoles. Nuplautą, išdarinėtą ir nusausintą viščiuką įdarykite paruoštomis slyvomis, kriaušėmis ir petražolėmis. Gerai užsiūkite.

Pasūdykite, įtrinkite garstyčiomis, dėkite į puodą, užpilkite rūgpieniu ir palikite nakčiai šaldytuve. Troškintuvą patepkite sviestu ir įdėkite iš marinato ištrauktą viščiuką. Kepkite apie 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite karštą su padažu, atsiradusiu kepant arba šaltą su pikantišku padažu ir vaisiais.

Mėsos patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Koryna