Kepta kalakutiena su raudonuoju padažu
Kepta kalakutiena su raudonuoju padažu
Autorius: Sefas
Jums reikės
 
Druskos,
 
 
Cukraus,
 
1
Česnako skiltelė,
 
6
Šaukštai alyvuogių aliejaus,
 
300
Makaronų (g),
 
3
Svogūnai,
 
24
Šalavijų lapai,
 
200
Grietinėlės (ml),
 
200
Daržovių sultinio (ml),
 
150
Rūkytos karkos (g),
 
12
Gabalėliai kalakutienos,
 
100
Pomidorų padažo (ml),
 
 
Krakmolo,
 
 
Maltų pipirų,
 
 
P a d a ž u i:
 
 
Pipirų.
 

Paruošimas



Kalakutienos gabaliukus išmuškite, pabarstykite pipirais, ant kiekvieno dėkite po 2 šalavijų lapelius ir griežinėlį karkos.

Kalakutieną su karka kepkite aliejuje 3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 3 minutes. Makaronus išvirkite.

Padažui susmulkinkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite likusiame aliejuje.

Į padažą supilkite sultinį, pomidorų padažą ir grietinėlę. Šiek tiek pavirkite, pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi.

Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite krakmolą ir supilkite į padažą. Virtus makaronus sudėkite į lėkštes prie kalakutienos ir užpilkite raudonuoju padažu. Patiekalą puoškite pomidoriukais ir šalavijų lapeliais.

Mėsos patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Martynas