Šaltinis:
Jums reikės
 
6 porcijos:
 
 
1 jaunas kiškis arba triušis (sveriantis
 
 
apie 1,5 kg),
 
 
500ml baltojo vyno acto,
 
 
5OOml ar šiek tiek daugiau vandens,
 
 
4 valgomieji šaukštai pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
 
 
150g supjaustytų lašinukų, pancetos (arba šoninės),
 
 
1 didelis smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas,
 
 
2 skiltelės suspausto bet nesmulkinlo
 
 
česnako,
 
 
2 lauro lapeliai, 2 šakelės rozmarino,
 
 
1 nedidelė lazdelė cinamono,
 
 
2 gvazdikėliai,
 
 
500ml sauso raudonojo vyno (gaminant triušį labiau tinka sausas baltasis vynas),
 
 
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (koncentrato), sumaišytos su 180 ml jautienos sultinio,
 
 
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai, 500g spagečių.
 

Paruošimas



Kruopščiai nuplaukite kiškį ir supjaustykite didesniais gabalėliais, pjaustykite atsargiai, kad neliktų kauliukų atplaišų. Į stiklinį ar keraminį indą su vandeniu ir actu sudėkite mėsos gabalėlius, uždenkite indą maisto produktų plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Po to marinatą nupilkite, o mėsos gabalėlius nusausinkite.

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, pakepinkite lašinukus ir apkepinkite mėsą ant vidutinio karštumo ugnies 8-10 minučių, kol gražiai apskrus. Sudėkite svogūnus, česnaką, lauro lapus, cinamoną, gvazdikėlius ir rozmariną, pakepinkite dar 3 minutes. Įpilkite vyno ir supilkite pomidorų pastos mišinį. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės, įpildami šiek tiek vandens, kad mėsa neliptų prie keptuvės dugno (gaminant triušį, troškinti reiktų apie 1 valandą).

Kol troškinasi kiškis, išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į mėsos troškinį. Gerai išmaišykite ir patiekite karštus.

Makaronų patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)