Spagečiai su mėsos kukuliais
Spagečiai su mėsos kukuliais
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
1 saldžioji paprika
 
 
skardinė konservuotų pomidorų
 
 
l/4 arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
 
 
druskos, pipirų
 
 
aliejaus
 
 
500g spagečių.
 
 
350g maltos jautienos,
 
 
250g šviežios baltos duonos minkštimo,
 
 
1 tarkuota morka
 
 
250g šviežiai tarkuoto parmezano,
 
 
1 svogūnas
 
 
1 kiaušinis,
 

Paruošimas



Padažas: Svogūną supjaustykite, pakepinkite aliejuje, pridėkite tarkuotą morką, pjaustytą papriką dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite pasmulkintus konservuotus pomidorus su visomis sultimis, troškinkite iki kol skysčio sumažės, o daržovės padaže suminkštės. Pridėkite pipirų, druskos, galima dėti bazilikų. 

Kukuliai: dideliame inde gerai sumaišykite mėsos faršą, kiaušinį, parmezaną, baltą duoną ir muskatą. Padarykite nedidelius 1-2 cm skersmens rutuliukus. Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų ir kepkite mėsos kukuliukus 5-7 minutes mažomis partijomis, kol jie gražiai apskrus. Nusausinkite juos ant popierinio rankšluosčio.

Spagečius virkite apie 12 minučių dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Sumaišykite su mėsos kukuliais ir patiekite karštus. Pabarstykite parmezanu, puoškite bazilikais. 

Makaronų patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)