Makaronai su bešamelio padažu
Makaronai su bešamelio padažu
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
skiltelės
česnako
 
pagal skonį
druskos, pipirų, muskato riešuto
 
250 g
makaronų (kriauklelių, kaspinėlių arba vamzdelių)
 
sauja
tarkuoto kietojo sūrio
 
3 šaukštai
miltų
 
40 g
sviesto
 
0.5 L
pieno
 

Paruošimas

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio.

Bešamelio padažo ruošimas:

Dideliame puode ištirpinkite sviestą, berkite miltus ir nuolat maišant kaitinkite kol nesijaus žalių miltų skonio, o masė taps vientisa .

Ant sviesto ir miltų masės pilkite pieną ir maišant jį užvirinkite (būtent tam reikia didelio puodo, svarbu, kad pienas neišbėgtų), įspauskite česnako, pridėkite prieskonių, pavirinkite keletą minučių iki kol masė sutirštės.

Išjunkite ugnį, leiskite pienui kelias minutes pavėsti ir suberkite sūrį, permaišykite.

Kai sūris išsilydys, tai į puodą su bešameliu suverskite virtus makaronus.

Norint galima įsipjaustyti šoninės ar kumpio.

Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina