Šaltinis:
Jums reikės
 
60ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
 
 
2 valgomieji šaukštai taukų arba sviesto,
 
 
2 smulkinti svogūnai,
 
 
200g supjaustytos šoninės (arba kumpio),
 
 
1 lauro lapelis,
 
 
1 kg maltos jautienos,
 
 
150g sauso balto vyno,
 
 
150ml karšto jautienos sultinio, galima ir daugiau,
 
 
Šviežio baziliko lapų nuo vieno krūmelio, lapus suplėšyti,
 
 
1 valgomasis šaukštas šviežiai kapotų petražolių,
 
 
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
 
 
500g makaronų Fusilli lunghi,
 
 
6-8 valgomieji šaukštai šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio.
 

Paruošimas



Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pagardinkite baziliko lapais, petražolėmis, druska, pipirais ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite pusiau uždengę apie 2 valandas, jeigu padažas per daug sutirštėja, įpilkite daugiau sultinio. Į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 13 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Gerais išmaišykite. Pabarstykite tarkuotu avies sūriu ir patiekile karštus.

Makaronų patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
arnas