Šaltinis:
Jums reikės
 
500g nuvalytų kalmarų ar sepijų,
 
 
2 skiltelės smulkinto česnako,
 
 
125ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
 
 
6 išlukštentos krevetės, paliekant galvą ir žnyples,
 
 
6 didelės karališkos krevetės,
 
 
6 nuvalyti vėžiai, galvas palikti,
 
 
500g lakštinių (ilgieji makaronai),
 
 
125ml sauso baltojo vyno,
 
 
Druska, 1,5 litro karšto žuvies sultinio.
 

Paruošimas



Supjaustykite jūros gėrybes mažais gabalėliais, žnyples perskelkite pusiau. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite ant vidutiniškai karštos ugnies 5 minutes. Lakštinius virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko, dideliame puode pasūdyto vandens. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Supilkite vyną, pagardinkite druska, pakaitinkite maždaug 5 minutes, palaipsniui pilant karštą žuvies sultinį ir maišant, kol lakštiniai suminkštės. Pagardinkite druska ir patiekite karštus.

Makaronų patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dominykas