Šaltinis:
Jums reikės
 
4-6 porcijoms:
 
 
2 kg midijų geldelėse,
 
 
180 ml sauso baltojo vyno,
 
 
2 susmulkintos česnako galvutės,
 
 
1 šviežia raudonoji aitrioji paprika, sukapota,
 
 
1 valgomasis šaukštas smulkiai kapotų petražolių,
 
 
6 valgomieji šaukšlai pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
 
 
1,5 kg prinokusių kietų pomidorų, odelę nulupti, pomidorus stambiai supjaustyti,
 
 
Druska, 500g lakštinių.
 

Paruošimas



Pamerkite midijas 1 valandai į didelį indą su šaltu vandeniu. Į didelį puodą įpilkite 125 ml vyno ir sudėkite midijas. Uždenkite ir pavirkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. Neatsivėrusias geldeles išmeskite. Midijų mėsą išimkite iš geldelių, kelias geldeles palikite papuošimui. Didelėje keptuvėje pakepinkite česnaką, papriką ir petražoles, kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 2 minutes, kol česnakas pageltonuos. Į keptuvę supilkite likusį vyną ir leiskite jam išgaruoti. Sudėkite pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol pomidorai subliūkš. Pagardinkite juos druska. Sudėkite midijas ir dar pakepinkite 5 minutes.

Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus, virkite apie 13 minučių, kad jie liktų kietoki. Nukoškite ir sudėkite į serviravimui skirtą indą. Užpilkite padažu ir išmaišykite. Valgykite karštus.

Makaronų patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina