Bolonės spagečiai (Jamie Oliver)
Bolonės spagečiai (Jamie Oliver)
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
450 g
maltos mentės ar geriausio jautienos faršo
 
400 g
konservuotų pomidorų
 
3
smulkiai sukapotos česnako skiltelės
 
200 g
pomidorų tyrelės arba 1 stikliukas saulėje džiovintų smulkiai sukapotų pomidorų
 
2 saujos
tarkuoto parmezano ar stipraus čederio
 
10 bryzelių
pančetos (vytintų lašinukų) ar sluoksniuoto plonai supjaustyto kumpio
 
1 taurė
raudonojo vyno
 
sauja
šviežių bazilikų
 
sauja
stambiai sukapotų rozmarinų lapelių
 
1
nubrauktas arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
 
1
didelis sulkiai sukapotas svogūnas
 
450 g
spagečių
 
šiek tiek
alyvuogių aliejaus
 
šiek tiek
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
 

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje įkaitintoje keptuvėje, kurią būtų galima dėti į orkaitę, pakepinkite pančetą ir rozmarinus su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol truputį parus. Suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės, galiausiai sudėkite faršą.

Išmaišykite ir pakepkite 2 ar 3 minutes, tada supilkite vyną. Šiek tiek sumažinę ugnį suberkite raudonėlius, sukrėskite visus pomidorus ir pomidorų tyrę. Pagal skonį įberkite prieskonių, uždenkite pergamentiniu popieriumi ar dangčiu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę pusantros valandos.

Baigdami kepti į didelį smarkiai verdančio sūdyto vandens puodą suberkite spagečius ir ne per minkštai išvirkite (pasižiūrėkite į pakuotę, kiek virti). Kai makaronai išvirs, nukoškite juos per kiaurasamtį. Prieš pat patiekdami į padažą įberkite žiupsnelį šviežių plėšytų bazilikų. Patiekite su spagečiais ir trupučiu tarkuoto parmezano ar stipraus čederio. Labai gardu ir su salotų lapais.

Makaronų patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita