Omletas su špinatais
Omletas su špinatais
Autorius: Sefas
Jums reikės
1
svogūnas
 
350 g
špinatų
 
pagal skonį
maltų pipirų
 
1/2 arbatinio šaukštelio
maltų muskatų
 
6
kiaušiniai
 
pagal skonį
druskos
 
3 šaukštai
alyvų aliejaus
 
2 šaukštai
tarkuoto parmezano
 

Paruošimas

Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sumušame į dubenį, suberiame tarkuotą parmezaną, špinatų ir svogūno mišinį, įberiame muskatų, maltų pipirų, pasūdome ir paplakame. Likusį aliejų supilame į didesnę keptuvę, įkaitiname, supilame išplaktus kiaušinius su priedais ir lengvai pamaišome, kol omletas pradeda stingti. Kepame apie 5 min., kol apačia sustingsta, tada ant keptuvės uždedame didele lėkštę, apverčiame keptuvę ir išverčiame omletą į lėkštę. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, išverčiame omletą atgal į keptuvę ir kepame, kol sustingsta kita omleto pusė. Iškeptą omletą supjaustome gabalais ir tiekiame su salotomis

Pastabos: jeigu omletas plonas, jo apversti nereikia, kepame nuolat pakratydami arba viršų atsargiai pamaišome šakute, nepažeisdami apačios Kai omleto kraštai iškepa,
0 vidurys sustingsta, omletą atsargiai sulenkiame pusiau ir įdedame
į pakaitintą lėkštę.


Kiaušinių patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)