Omletas su mėlynėmis
Omletas su mėlynėmis
Autorius: Sefas
Jums reikės
šaukštas
šaukštas sviesto,
 
šaukštas
šaukštas medaus,
 
šaukštas
šaukštas cukraus,
 
4
porcijos
 
120 ml
Pieno,
 
pusė šaukšto
miltų,
 
pagal skonį
miltinio cukraus,
 
200 g
mėlynių,
 
4
kiaušinių tryniai,
 
3
kiaušinių baltymai,
 
pagal skonį
druskos,
 
20 ml
brendžio,
 
pusė citrinos
tarkuotos citrinos žievelės.
 
pagal skonį
vanilės,
 

Paruošimas

Sumaišome trynius, kiek pašildytą medų, pieną ir miltus. Pasūdome, įberiame vanilės, tarkuotų citrinos žievelių, įpilame brendžio. Kiaušinių baltymus plakame su cukrumi, kol susidaro standžios putos. Paskui labai atsargiai įmaišome į tešlą.Sviestą ištirpiname. Pakaitiname jame mėlynes, tik labai nedaug - uogos turi pradėti blizgėti. 

Kiaušinių masę užpilame ant uogų. Šiek tiek pamaišome. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 10 minučių. Paskui temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame dar 10 minučių. Supjaustome omletą į keturias dalis, visus gabalėlius paeiliui apverčiame. Jei reikia, įdedame dar sviesto. Sudedame į lėkštes ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Apibarstome miltiniu cukrumi, Tiekiame karštą.

Kiaušinių patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
178
Aiste