Chimichanga
Chimichanga
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
šiek tiek cinamono,
 
 
pipirų,
 
 
paprika,
 
 
moliugo gabalėlis,
 
 
kario.
 
 
kajeno,
 
 
juodųjų pipirų,
 
 
grietinėlės,
 
 
druskos.
 
 
druskos,
 
 
cukinija,
 
 
bulvė,
 
 
baltasis svogūnas,
 
 
baklažanas,
 
 
aliejaus kepimui,
 
 
sūrio lazdelės,
 
 
tortilija,
 

Paruošimas



Keptuvėje, nedideliame aliejaus kiekyje, lengvai apkepinate juostelėmis pjaustytas cukinijas, baklažanus, paprikas ir baltąjį svogūną (švelnesnio skonio nei įprastinis). Daržoves gardinate cinamonu, kajeno bei juodaisiais pipirais, druska.

Pasigaminate padažą: kubeliais pjaustytą moliūgą ir virtą bulvę apkepinate nedideliame giliame puodelyje su trupučiu grietinėlės. Sutrinate su elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Galima pagardinti druska, pipirais bei kario milteliais.

Iškeptas daržovių juosteles krečiate ant tortilijos, paplėšote sūrio lazdelės. Tortiliją su įdaru sulankstote į "voko" formą ir sutvirtinate mediniais smeigtukais. Gautas "vokas" keliauja į keptuvę su trupučiu aliejaus ir lengvai skrunda iš visų šonų.

Po tokios procedūros keliauja ant popierinės servetėlės, kad atsikratytų nereikalingų "riebalų sluoksnio". Apskrudusi "Chimichanga" pjaustoma į kelias dalis, suveriama mediniu smeigtuku, papuošiama žalumynais ir keliauja į gražią lėkštę, kur jos jau laukia bulvių-moliūgų padažas, tiksliau piurė.

Daržovių patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)