Avinžirnių kukuliai (falafeliai)
Avinžirnių kukuliai (falafeliai)
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
pusė stiklinės džiūvėsėlių,
 
 
pusė raudonojo svogūno,
 
 
pora šaukštų pjaustytų svogūnų laiškų,
 
 
miltų,
 
 
dviejų žaliųjų citrinų sultys,
 
 
aliejaus.
 
 
druskos,
 
 
400 g konservuotų avinžirnių,
 
 
2 skiltelės česnako,
 
 
2 šaukšteliai kario miltelių,
 
 
pusė stiklinės kapotų šviežios kalendros lapelių,
 
 
šaukštelis kepintų kuminų sėklų,
 
 
šviežia aitrioji paprika,
 

Paruošimas


Aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, aitriąją papriką, karį ir kuminus, pabaigoje išspauskite česnakus. Avinžirnius nusunkite, suberkite į smulkintuvo indą kartu su džiūvėsėliais, pakepintais prieskoniais, kapota kalendra ir svogūnų laiškais, supilkite citrinų sultis, pasūdykite.

Viską gerai susmulkinkite. Masė turi būti tokio kietumo, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Jei tešla skystoka, įmaišykite miltų. Drėgnomis rankomis suformuokite kukulius ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Nedideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite avinžirnių kukulius ir skrudinkite, kol gražiai apskrus. Išgriebę nuvarvinkite. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, švelniu jogurto padažu ir paplotėliais.

Daržovių patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija