Lietiniai su džiovintais grybais
Autorius: SimonaMK
Jums reikės
125 mililitrai
kefyras
 
50 gramai
sviestas
 
6 šaukštai
grietinė
 
500 mililitrai
grybai
 
50 mililitrai
aliejus
 
150 gramai
miltai
 
300 mililitrai
vanduo
 
1 vienetai
kiaušinis
 

Paruošimas

Tešlos paruošimas.

Kiaušinį su žiupsneliu druskos ir cukraus išplakti, įpilti 125 ml kefyro, 150 ml vandens, 50 ml aliejaus, 150 g miltų ir viską išplakti iki vientisos masės. Tada supilti dar 150 ml vandens ir dar kartą išplakti. Tešla turi gautis skysta. Palikti tešlą „susigulėti“ mažiausiai 1 valandai.

Keptuvę neprisvylančiu dugnu ištepti aliejumi (gana patogu – pamirkytu aliejuje popieriniu rankšluostuku arba šluotele), kepti plonus blynelius. Iškeptus sudėti vieną ant kito. Kad nesukietėtų, blynelius galima apdengti maistine plėvele.

Įdaro paruošimas.

500 ml išmirkytų ir susmulkintų džiovintų grybų pakepinti truputyje sviesto, dėti ant blynelių ir vynioti norima forma. Apkepti keptuvėje. Patiekti skaniausia, mano manymu, su natūralia grietine arba natūraliu jogurtu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Vincentas
2011-01-28 04:53:30
Tai ne lietiniai, o blyneliai. Mokykimės kalbėti lietuviškai
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Lukas