Švilpikai
Švilpikai
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
50 g
sviesto
 
stilklinė
miltų
 
1-2
kiaušiniai
 
2 šaukštai
grietinės
 
8-9
bulvės
 

Paruošimas


Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami nelabai karštoje orkaitėje. Iš tokios pat bulvių masės, tik įbėrus 2 stiklines miltų, paruošiami švilpikai virimui. 10—12 min. patroškinus, valgoma su tirpintu sviestu ir grietine.

Bulvių patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
daniela
2015-02-15 21:16:45
nėra čia ko nesuprasti:arba kepi, arba, dadėjus miltų- verdi.Troškinami keptieji,kad suminkštėtų ir įsigertų padažas, o virtieji ir taip minkšti.. Skanaus
Eeeem
2014-05-23 23:10:58
Nelabai supratau pabaigos... Tai vieni kepami, kiti verdami, ir tada visi kartu troškinami kažkur kažkaip??? Šiaip labai įdomu, kaip viskas tiksliai, nes regis šį patiekalą valgiau kaime vaikystėj, o dabar jau kokius 20 metų apie jį pagalvoju ir nežinau nei pavadinimo, nei iš ko konkrečiai jis gaminamas. Bet panašu, kad šitas, galų gale...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste