Šaltinis:
Jums reikės
 
12-15 didelių bulvių,
 
 
1 kg rūkytos kiaulės galvos,
 
 
2 kiaušiniai,
 
 
150 g sviesto,
 
 
stiklinė pieno,
 
 
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
 
 
morka,
 
 
svogūnas,
 
 
lauro lapelių,
 
 
druskos,
 
 
150 g lašinių,
 
 
1 svogūnas padažui.
 

Paruošimas



Bulvės sutarkuojamos ir užplikomos karštu pienu. Įdedama pusė recepte nurodyto sviesto kiekio, kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiaulės galva sukapojama į 3-4 dalis, užpilama vandeniu ir mirkoma 3-4 val. Išmirkę gabalai nuplaunami ir sudedami į puodą su daržovėmis, lauro lapeliais.

Verdama užpylus karštu vandeniu, kol mėsa lengvai nusiima nuo kaulų. Tada mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais. Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą sluoksniuojami bulvių tarkiai ir mėsos gabalai. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių. Taip susluoksniuotas plokštainis dedamas į įkaitintą orkaitę.

Kepama 40-45 min. Kai kepant ant jo užsideda tvirta gelsva plėvelė, kad nedžiūtų, ji apšlakstoma tirpintu sviestu. Į stalą bulvių plokštainis patiekiamas supjaustytas stačiakampiais gabalėliais su riebiu spirgintų lašinukų ir svogūnų padažu.

Bulvių patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Austeja