Žemaitiška rasalynė
Autorius: inviktus
Jums reikės
3 vienetas
Virtos bulvės
 
2 vienetas
Svogūnas
 
1 vienetas
Silkė
 
1 litrai
Vanduo
 
 
Burokėlių rasalo
 

Paruošimas

Silkę išskrosti, nuplauti, nusausinti, kepti ant anglių suvyniojus į popierių. Iškepus išimti iš popieriaus, sutrinti dubenyje mediniu šaukštu. Kartu sutrinti ir virtas bulves(virtas su lupenomis). Užpilti virinto šalto vandens sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, įberti pipirų, druskos, supilti burokėlių rasalą, valgyti su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Vasarą į šią sriubą galima pridėti supjaustytų svogūnų laiškų bei krapų.


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
alina
2010-01-15 20:49:29
Zinau ,valgiau,skanu,tik is kur tu angliu iskasti?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavuncia