Žemaitiškas šmakalas
Autorius: inviktus
Jums reikės
1 litrai
Kefyras
 
2 vienetas
Silkė
 

Paruošimas

Silkes nuplauti, neišskruosti, tik nusausinti, storai suvynioti į švarų popierių ir kepti ant anglių. Iškepus nuo silkės atsargiai  nuvynioti popierių, išimti kaulus. Pienius arba ikrus supjaustyti plonais gabaliukais. Kefyrą arba rūgpienį supilti į dubenį(nemaišyti) dėti ant viršaus paruoštą silkę, pabarstyti pipirais. Šmakalą valgyt su karštom bulvėm virtom su lupenom.

Skanaus

Skanaus!
Gairės: Silkė, Kefyras.
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Eva