Gardus moliūgų pyragas
Autorius: zivile24
Jums reikės
 
Moliūgo
 
 
Miltų
 
 
Migdolų riešutų
 
 
Kiaušinių
 
 
Kepimo miltelių
 
 
Cukraus
 
 
Aliejaus
 

Paruošimas

 Sutarkuojame moliūgą. Pilame cukrų, aliejų , įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.Tuomet įberiame miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai sumaišome. Tešla gaunasi tiršta.Tešlą pilame į formą, ant viršaus pabarstome susmulkintus riešutus.Kepame 170-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. kol gražiai paruduos.

Ps. į pyragą galima dėti džiovintų vaisių, viršų galima papuošti ne tik migdolų riešutais, bet ir lazdynų, o taip pat kokosų drožlėmis.

Patarimai: iškepus pyragui neskubėkite jo įšimti iš orkaitės ir juo labiau formos. Geriausia pyragą palikti vėsti orkaitėje prieš tai atidarius jos dureles. Pyragas sukrenta dėl staigios temperatūros kaitos.

Orkaitės dureles galima atidaryti praėjus nemažiau 20 minučių nuo kepimo pradžios. Pyragą tikriname mediniu smeigtuku. Jei įsmeigus jis aplimpa tešla, vadinasi pyragas dar neiškepė.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Giedre
2012-09-14 10:42:10
Vakar kepiau - superinis pyragas! 3 kiaušiniai, 1 stiklinė aliejaus, 0,5 stiklinės cukraus (nes moliūgas labai saldus), 1 stiklinė miltų. Easy ;)
Kuki
2011-12-17 15:19:31
Jums reikes visko is,,akies" ir gardus pyragas baigtas lieka ismest
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (173)
Karol