obuolinis čatnis
Autorius: tuktuk
Jums reikės
 
česnako
 
 
datulių
 
 
obuoliai
 
 
pomidorai
 
 
svogūnas
 

Paruošimas

 Labai rekomenduojame, nenusivilsite ir šeimyną pamaloninsite :)))
Jums reikės:
500 g kietų obuolių, supjaustytų riekelėmis
500 g pomidorų, supjaustytų riekelėmis
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
100 g smulkintų datulių
10 vnt.  juodųjų pipirų (arba 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų)
½ arb. š. malto kardamono
1 arb. š. maltų kalendrų
2 valg. š. šviežių smulkintų petražolių
1 valg. š. druskos
200 ml vyno acto
300 g cukraus

Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules, įpilkite vyno actą ir pradėkite kaitinti, nuimdami susidariusias putas. Vėliau įdėkite prieskonius ir virkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies apie 20 min., kol obuoliai suminkštės. Išpilstykite karštą čatnį į šiltus bei sterilius stiklainius ir uždenkite oro nepraleidžiančiais dangteliais. Skanaus :)

radusi šį raginimą išmėginau, tiesa pakeičiau kelis dalykus vietoje datulių dėjau džiovintas slyvas, o petražoles keičiau baziliku, skonis nuostabus tikiuosi patiks ir Jums ;)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavunecka.