Baltieji ryžiai gardinti vynu
Autorius: kristulka26
Jums reikės
 
alyvuogių aliejaus
 
 
Apvalieji Risotto ryžiai(galima ir jums mėgstamų)
 
 
baltojo stalo vyno
 
 
daržovių sultinio
 
 
Sūrio
 
 
Svogūno galvos
 
 
vandens
 

Paruošimas

Sūrį sutarkuoti smulke tarka. Svogūna supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame svogūnus ant silpnos ugnies kepame kol įgaus aukso spalvą.

Kol kepa svogūnai, puodelyje užviriname vandenį ir išleidžiame sultinio kūbelį, apie 1 min.paverdame ir paliekame ant silpnos ugnies, kad išliktų sultinys karštas.

Į apkepusius svogūnus suberiame apvaliuosius ryžius(Risotto  jie būten skirti tokiems patiekalams)  gerai išmaišome ir nuolat maišant kepti apie 2-3 min., kol pagels. Maišant karšto sultinio įpilti tiek, kad apsemtų ryžius, nuolat maišant reikia vis dapilti sultinio, jam pasibaigus supilame baltojo vyno. virti tiek kiek nurodyta ant pakelio.

Likus kelioms min.iki finišo suberti reikia pusę kiekio sūrio , gerai išmaišyti ir pakaitinti. Kas mėgsta skystesnį rizota įpilkite daugiau vyno.

Išjugus uždengti dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad ryžiai pabrinktų.

Į lėkštę sudėjus ryžius gausiai apibarstyti sūriu.

Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Arnoldas