Šventinė silkė
Autorius: Eliukas
Jums reikės
 
Svogūnai
 
 
Silkė
 
 
Razinų
 
 
Maltas cinamonas
 
 
Lauro lapai
 
 
Kvapnieji pipirai
 
 
Gvazdikėliai
 
 
Cukrus
 
 
Aliejus
 
 
Actas
 

Paruošimas

 Labia gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais.
Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau- silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos razinos, gvazdikėliai, lauro lapai ir kvapieji pipirai. Ant viršaus vėl sudedamas sluoksnis žiedais supjaustytų svogūnų. Į kitą indą supilamas aliejus, actas, pusė litro vandens, suberiamas cukrus, viskas sumaišoma ir supilama ant paruoštos silkės. Verdama ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas. Baigiant virti, viską galima pašlakstyti 1-2 šaukštais padeginto cukraus.
Ataušusi silkė gražiai sudedama i silkines.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
CHA...
2011-12-01 19:04:38
Atrodo tiesiog šlykščiai,kaip tokia bjaurasti dar reklamuoja???? Fui.....
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra