Aguonainis
Autorius: kabuke
Jums reikės
 
Sviestas
 
 
Sausos mielės
 
 
Pienas
 
 
Miltai
 
 
Kiaušinis
 
 
Kiaušinio tryniai
 
 
Cukrus
 

Paruošimas

Į miltus seberiame mieles, cukrų, kiaušinį, atskirtus trynius ir pieną, ir užmaišome tešlą. Tada supilame ištirpintą sviestą ir užminkytą tešlą paliekame šiltai, kad pakiltų.

Aguonas 10min. paverdame piene, nusunkiame ir sumalame mėsmale. Susmulkiname džiovintus vaisius, riešutus. Keptuvėje ištirpinam sviestą sudedam aguonas, cukrų ir pakepinam 5 min. Sudedame smulkintus džiovintus vaisius, riešutus ir visą masę išmaišome.

Iš pakilusios tešlos iškočiojame nestorą stačiakampį, ištepame jau paruoštu įdaru ir susukame į dūdelę. Skardą ištepame riebalais ir pabarstome džiūvėsiais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą.  Ataušusį kepinį aptepame šokoladiniu glajumi (yra pirkti jau paruošto, arba galima garų vonelėj ištirpinti pienišką šokoladą ir juo aptepti).

Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Eduardas
2009-12-24 12:05:30
reiks prashyti drauges kad toki man kaleeeedini :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
rimantukas 10men.