Pomidorų sriuba
Autorius: mamUKas4
Jums reikės
500 mililitrai
vistienos sultinio
 
300 gramai
supjaustyti svogunai
 
1 vienetas
lauro lapelis
 
1 kilogramas
gerai prinokusiu pomidoru
 
 
druskyte, pipiriukai
 
2 indelio
ciobrelio sakeles
 
3 skiltelės
cesnakas
 
2 vienetai
baziliko lapelis
 
 
aliejus kepimui
 

Paruošimas

1. Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus.
2. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas.
3. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu -smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)