Stirniena su spanguolėmis ir bananais
Autorius: Egzo
Jums reikės
3 vienetai
Kvapieji gvazdikėliai
 
1 vienetas
Bananas
 
3 šaukštai
aliejaus
 
1 stiklinė
Raudono vyno
 
3 skiltelės
Česnako
 
3 vienetai
Lauro lapeliai
 
1 sauja
Spanguolių
 
500 gramai
Stirnienaa be kaulo
 

Paruošimas

Mėsytė supjaustoma piršto storumo gabalėliais,  pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska ir pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais kepsniams), sudedami į dubenį, užbarstoma smulkintu česnaku, lauro lapeliais ir užpilama puse stiklinės vyno. Paliekama bent 1 val pasimarinuoti.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir dedame marinuotą mėsytę. Apkepama iš abiejų pusių, kol graziai apskrus. Ant viršaus beriamos spanguolės, gvazdikėliai ir likęs vynas, troškinama uždengus apie 15 minučių. Po to sudedami griežinėliais pjaustyti bananai ir dar patroskinama, kol jie suminkštės, bet neturėtų suirti. 

Patiekiama su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Deividas