Dilgėlių sriuba (šalta arba karšta)
Autorius: Gaspadinelt
Jums reikės
400 gramai
dilgelės
 
100 gramai
rūgštynės
 
2 vienetai
kiaušiniai
 
2 vienetai
sultinio kubeliai
 
2 vienetai
bulvės
 

Paruošimas

Taip pat reikės juodųjų pipirų, pusė svogūno.

 

Pavasarį visos drėgnesnės pamiškės apauga dilgėlėmis. Puiki proga jų prisiskinti ir sveikai paskanauti.
Jeigu dilgelės jaunos (iki 25cm aukščio), jų kotai būna be siūlų ir puikiai tinka virti. Jaunas dilgėles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuskabykite didesnius kotus. Jeigu dilgelių kotai stori, tinka tik jų lapai. Dilgėles apiplikykite verdančiu vandeniu. Po to supjaustykite.

Rugštynes nuplaukite, nuskabykite kotus, supjaustykite jei reikia.

Į verdančio vandens puodą sudėkite pjaustytas bulves, sultinį. Bulvėms išvirus sudėkite smulkintą svogūną, labai smulkiai susmulkintus, išvirtus kiaušinius, dilgėles ir rugštynes. Dar kiek pavirkite ir skanaukite su grietine.

 

Tokia sriuba skani ir šalta ir karšta. Niam niam.

Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavunecka.