Raugintų kopūstų sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Autorius: virtuvės guru
Jums reikės
 
svogūnas, petražolės šaknies
 
 
svogūnai, 2 morkos
 
 
laurų lapelis
 
 
laurų lapai
 
 
kvapniųjų pipirų žirneliai
 
 
vandens, 1 morka
 
 
miltų
 
 
mėsos su kaulu
 
 
cukraus
 
50 g
riebalų (sviesto, margarino, aliejaus)
 
100 g
pomidorų tyrės
 
100 g
grietinės
 
 
gabalėlis poro
 
 
pipirų žirneliai
 

Paruošimas

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome. Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome. Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame. Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą. Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus. Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val. Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min. Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus. Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine. Pastabos: Troškindami raugintus kopūstus, juos pagardiname rūkytų lašinukų odele, rūkytos šoninės ar kumpio gabaliuku.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis