Riešutiniai ledai
Riešutiniai ledai
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
 
rožių vandens.
 
 
kapotų pistacijų,
 
 
kapotų migdolų,
 
500 ml
pienas
 
190 g
cukrus
 
šaukštas
kukurūzų miltai
 
375 ml
kondensuotas pienas
 

Paruošimas

Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps. Kukurūzų miltus sumaišyti su trupinėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 min., kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputį atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30 min., kol ledai sustings. Ruošimas be ledų gaminimo aparato: Paruoštą masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol kraštai sustings. Tada perdėti į gilesnį dubenį ir plakti, kol masė pasidarys puri. Vėl perpilti į metalinį dubenį ir atšaldyti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Romena