Desertas su sultimis
Desertas su sultimis
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
pakelis
vanilinis cukrus
 
 
mėtų lapeliai papuošimui
 
 
greipfrutai,
 
šaukštas
cukrus
 
 
želatinos,
 
 
riebios grietinėlės,
 
 
obuolių sulčių,
 
 
neriebios varškės,
 
 
braškių,
 

Paruošimas

Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis, sumaišome su cukrumi ir kaitiname, kol užverda. Kol greipfruto sultys šyla, braškes su skysčiu supilame į sietelį ir nuvarviname. Skystį supilame į greipfruto sultis. Nukaičiame, sudedame išbrinkintą želatiną ir ištirpiname. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su gautu mišiniu. Ataušiname. Vos tik masei pradėjus stingti sudedame išplaktą grietinėlę. Sumaišome. Šią masę, sluoksniuodami su braškių ir nulupto greipfruto skiltelėmis, sudedame į desertines taures. Papuošiame mėtų lapeliais. Pastaba. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti kitų vaisių ar uogų sultis arba sirupą. Galima vartoti ir likerį.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Gabrielius- Daniel