Balto šokolado putėsiai su vyšnių padažu
Autorius: Moteryte
Jums reikės
2 vienetai
suplakti kiaušinio tryniai
 
0.5 vienetai
puodelio pieno
 
0.5 arbatiniai šaukšteliai
krakmolo
 
3 šaukštai
cukraus
 
100 gramai
balto šokolado, sutarkuoto
 
0.5 arbatiniai šaukšteliai
vanilės
 
1.5 vienetai
puodelio grietinėlės
 
0.5 vienetai
puodelio cukraus
 
1 šaukštai
krakmolo
 
0.5 vienetai
puodelio vandens
 
2 vienetai
puodeliai šviežių arba šaldytų vyšnių
 
1 šaukštai
apelsinų likerio arba apelsinų sulčių
 

Paruošimas

sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite sutarkuotą baltąjį šokoladą ir vanilę; maišykite kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. 2. Atvėsintame inde nedideliu greičiu suplakite grietinėlę. Švelniai įmaišykite atvėsintą šokolado masę į plaktą grietinėlę. Šaukštus sudėkite mišinį į kvadratinę 2 l kepimo skardą. Laikykite šaldytuve 4-24 valandas. 3. Vyšnių padažui sumaišykite 1/2 puodelio cukraus 1 šaukštą krakmolo. Supilkite vandenį. Sudėkite vyšnias. Maišydami virkite virš vidutinės ugnies, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite apelsinų likerį arba sultis. Truputi atvėsinkite. 4. Patiekdami sudėkite šokolado mišinį ant desertinių lėkštučių. Apšlakstykite šiltu vyšnių padažu.
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Silvija A
2010-07-07 18:01:17
viskas butu gerai, jei butu recepto pradzia :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Andrėja