Arbūzų šerbetas
Arbūzų šerbetas
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
1
puodelio lieso pieno
 
1
puodelio cukraus
 
3
puodeliai grietinėlės
 
6
puodeliai arbūzo gabaliukų (be sėklų ir žievės)
 

Paruošimas

1. Sudėkite 3 puodelius arbūzo į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite. Tą patį padarykite su likusiais trimis puodeliais arbūzo. (turėtumėte gauti 4 puodelius arbūzo piurė. Jei būtina, sumalkite papildomai arbūzo, kad gautųsi 4 puodeliai.) 2. Dideliame dubenyje sumaišykite arbūzo piurė, grietinėlę, liesą pieną ir cukrų. Maišykite mišinį, kol cukrus ištirps. Šaldykite 4-5 litrų ledų gaminimo aparate, pagal aparato gamintojo nurodymus. Išeiga: apie 2,4 litro (16-18 porcijų).

Jei šaldote šaldiklyje: Paruoškite arbūzo mišinį taip, kaip aukščiau, tik imkite 3 puodelius arbūzo, 1,5 puodelio grietinėlės, 3/4 puodelio lieso pieno ir 2/3 puodelio cukraus. Perdėkite į 23×23x5 cm skardą. Uždenkite ir šaldykite 2-3 valandas arba kol beveik sukietės. Padalinkite sušaldytą arbūzą į mažus gabaliukus. Perdėkite į atšaldytą dubenį. Plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės (šerbetas neturi ištirpti). Grąžinkite į skardą. uždenkite ir šaldykite iki sukietės. Išeiga: 1,2 litro.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
evelina
2010-07-12 12:00:36
o kiek kainuoja tas ledu gaminimo aparatas? :D
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Erikas