Apelsinų šerbetas
Apelsinų šerbetas
Autorius: Virtuvės guru
Jums reikės
 
vandens
 
 
šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
 
 
cukraus pudros (papildomai)
 
 
cukraus pudros
 
 
citrinos sulčių
 
 
“Grand Marnier” likerio
 
 
kiaušinių baltymai
 

Paruošimas

1. Cukraus pudrą, apelsinų ir citrinų sultis, vandenį supilti į didelį puodą ir maišant kaitinti 4-5 min., kol ištirps cukrus. Užvirinti ir, sumažinus ugnį, pavirti dar 15 min. Nukelti nuo viryklės.

2. Supilti į gilų indą. Atvėsinti. Supilti likerį.

3. Elektriniu maišikliu iki standumo išplakti kiaušinių baltymus. Supilti likusią cukraus pudrą ir dar paplakti.

4. Metaliniu šaukštu baltymą atsargiai sudėti į apelsinų misinį. Supilti į ledų gaminimo aparatą ir maždaug 30 min. šaldyti, kol masė pradės stingti.

5. Ruošimas be ledų gaminimo aparato paruošti masę pagal 1, 2, 3 punktus. Neįdėjus kiaušinių baltymų šaldyti metaliniame dubenyje, kol kraštai sustings.

6. Išėmus iš šaldiklio, atsargiai sudėti baltymus ir suberti likusį cukrų. Gerai išmaišyti. Masę supilti į apelsinų mišinį. Vėl supilti į metalinį indą ir šaldyti. Patiekti papuoštus tarkuota apelsino žievele.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Irma
2012-06-19 16:16:42
SKANU LABAI grietineles 400 g. isplakti iki putu ir imaisyti kondensuoto saldinto pieno puse indelio ir i dubeni ir i kamere. LIUKS LEDAI GREIT IR PAPRSTA IR SKAUN.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Adas